Kun on syönyt niin paljon, ja niin monessa paikassa kuin me, alkavat muistot eri paikoista hämärtyä. Blogin tarkoitus on siis muistuttaa porukkaamme siitä, mitä missäkin syötiin ja miltä ruoka maistui - ja jos voimme samalla jakaa ravintolakokemuksia lukijoillemme, niin mikäs sen hauskempaa!
Blogissa fiilistellään makuelämyksiä myös kotikeittiön ääreltä, tastingeista, ulkomailta ja ennen kaikkea Itä-Suomesta - sillä yksi merkittävä tekijä, joka tätä porukkaa muiden yhteisten intressien ohella sitoo yhteen, on se, että jokaisessa pariskunnassa on ainakin toinen osapuoli Itä-Suomesta!
Blogia siis ylläpitävät 11 suuntumuttajaa eli ruoasta nauttijaa. Tarkoitus on, että jokainen meistä kirjoittaa vuorollaan, joten jokainen postaus on taatusti erilainen! Keitä me sitten olemme? Kolmenkympin kieppeillä olevia (pariskunta)kaveruksia eri elämän aloilta, eri puolilta Suomea.
Kuka on kuka?
Laura: Rempseä, iloinen, itä-suomalainen neito, joka ymmärtää niin herkullisten kulinaaristen elämysten kuin laadukkaan arkiruoankin päälle. Laura väistelee anjovista lautasellaan, mutta on muuten kaikkiruokainen ja etsiytyy ulkomaan reissuillaan aina paikallisen keittiön ääreen. Tämä nainen on suuri tulisen, latinoruoan ystävä ja hän metsästää täydellisen juustokakun reseptiä.
Maria: Elämäniloa pursuava ja hulvattoman hauska Itä-Vantaalta kotoisin oleva rouvashenkilö, rakastaa hyviä kastikkeita ja lohta niin raakana kuin kypsänä. Italian vaihtovuosi jätti jälkensä tähän naiseen ja Maria tykkääkin laittaa myös omassa keittiössä italialaista ruokaa. Nauttii tastingeista ja on kartuttanut makuelämyksiä niin viini-, samppanja-, kuin viskitastingeissa.
Mikko: Juurilleen uskollinen Mikko taitaa karjalanpaistin salat - ja yleisesti ottaen tämä mutkaton ja elämän iloinen mies arvostaa hartaasti kypsytettyä ruokaa. Intohimoina ovat sushi ja erilaiset ruoka-viini-kombinaatiot. Karsastaa einesruokia ja arvostaa puhtaita makuja.
Tuomo: Jo kotoa perusteelliset ruuanlaittotaidot oppinut itä-suomalainen nautiskelija tykkää kokeilla uusia reseptejä - ja kalastaa / metsästää itse. Sellaista ruokaa ei olekaan, jota tämä mies ei söisi hyvällä ruokahalulla, mutta erityisesti intohimon kohteena on kyyhkynrinta, hanhenmaksa ja raaka kala. Ruuanlaitossa Tuomo vannoo kesän, kaasugrillin ja epäsuoralla lämmöllä kypsennetyn ruuan nimeen.
Nelli: Keravalla kasvanut, tosin Savossa vahingossa lomamatkalla syntynyt ja Tallinnassa tällä hetkellä asusteleva Nelli rakastaa matkustamista - ja siten myös eri maiden ruokakulttuurit ovat lähellä sydäntä. Vaikka täman naisen Tallinnan ravintolasuosikit koostuvatkin mutkattomista ja edullisista lähiöravintoloista, on vastapainoksi illallinen huippuravintolassa hänelle riittävän hyvä syy ulkomaille matkaamiseen, kuten myös viinitiloilla vierailut. Vaativammat kokkailut Nelli on ulkoistanut kotona siipalleen ja keittiössä syntyykin pääasiassa erilaisia ruokaisia salaatteja ja muuta simppeliä arkiruokaa.
Krisse: Asikkalaan eksynyt, Kuopion kautta kiertänyt nykyään Helsingin sydämeen päätynyt, etikkaa rakastava "kotiäiti". "En syö eläkseen vaan elän syödäkseen"-periaatetta on vaalittu Krissen kodissa pienestä pitäen ja sen vuoksi myös Krisse rakastaa ruoanlaittoa ja ammentaa mielellään maailmalta uusia makuja omaan keittiöön. Krissen kodin pyhäkolminaisuuden salat ovatkin; ripaus suolaa itä-suomalaisittain, tilkka etikkaa slaavilaisittain ja kulaus viiniä ruoan päälle - a vot!
Samuli: Stadilainen luomuviljelijä, joka oikeasti (?) on viiksiensä takana lymyilevä savolainen runoilija/insinööri. Rakastaa elämää kaikissa sen muodoissa ja varsinkin punapäisiä naisia, ruokaa ja keskusteluja. Kokkailessa kaihtaa reseptejä ja yllättyy usein itsekin lopputuloksesta.
Nipsu: Nipsu on Tove Janssonin luoma kuvitteellinen hahmo, joka on muumien pikku ystävä, rahanahne ja perso hyvälle ruoalle. Kuvaus pitää aika hyvin paikkansa muuten, mutta tämä Nipsu ei tunne yhtään muumia ja ahneudessa on varmasti monia eri puolia. Hyvä ruoka on kuitenkin molemmille yhteistä ja parasta mitä Nipsu voi tietää on tuoreet, voissa paistetut neulamuikut, joita ei ole koneellisesti perattu. Lähiruoka, luomu ja alkuperäiset ainekset ml. voi on ateroiden peruselementtejä, joten mäkkäristä ei tätä tyyppiä löydä. E-koodit epäilyttää, mutta eksotiikka on kuitenkin aina plussaa. Matkakohteet tuleekin valittua jonkun muun kuin All Inclusive pakettien perusteella. Joskus voi harkita All you can drink tyyppistä vaihtoehtoa, mutta nykyään senkin voittaa yleensä pullo tai pari hyvää kuohuvaa tai viiniä.
Lisää esittelyjä vielä luvassa... Ja piakkoin myös asiaa varsinaisesta aiheesta.
Tervetuloa mukaan makunautintojen äärelle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti