Suuntumuttajat ovat perinteisesti kokoontuneet erään pariskunnan luo (kiitos K & J!) viettämään itsenäisyyspäivää - aina sillä kokoonpanolla, ketkä kaupungissa sattuvat olemaan. Perinteenä on ollut pitää "kinkunvalvojaiset" ja paistaa itse karjalanpiirakat. Sen lisäksi tänä vuonna otettiin talvisota-henkisesti kuvainnolliseksi sotatantereeksi keittiö ja ottelu Suomi-Venäjä jouluruokien välillä. Itse tehden, totta kai!
Itsenäisyyspäivän aterian valmistelut alkoivat jo torstaina, esivalmistellen mm. venäläisen keittiön antimet shuba eli silliturkki (1,5 sipulia, 4 keitettyä perunaa, silli, majoneesia, 3 keitettyä punajuurta, 3 keitettyä kananmunaa - nämä kaikki silputaan pieniksi palasiksi ja ladotaan kerroksittain tarjoilukulhoon) ja K&J:n itse nimeämä Lemmensalaatti (juustoa raasteena, monta valkosipulin kynttä raasteena ja majoneesia - ainekset sekoitetaan keskenään) - sekä suomalaisjouluperinteitä kunnioittaen laittamalla 7 kilon kinkku uuniin yöksi (=kinkunvalvojaiset). Itsenäisyyspäivän aamupalalla saatiinkin siis jo nauttia lämmintä joulukinkkua!
Perjantaina porukan kasaantuessa pikkuhiljaa yhteen, aloitettiin karjalanpiirakoiden teko.
 |
Lopputulos, voilà! |
 |
No ja se kinkku myös! |
 |
Kattausta ja kilpa-asettelua. |
 |
Pöydän päässä savustettua siikaa sipuli- ja majoneesipedillä. |
 |
Porkkana-, lanttu- ja perunalaatikot olivat ainoat ruuat, joita emme valmistaneet itse. |
 |
Keskellä lemmensalaatti, sen vieressä itsetehty sienisalaatti ja alakulmassa silliturkki. |
|
 |
Ruokajuomat. DB Durif 2010, Australia, erittäin hyvä hinta-laatusuhde! |
 |
Koskenkorvan Valhalla yrttilikööri maistelussa. Lauran arvostelussa luokassa "lähes miedon makuinen, kevyt yrttilikööriksi". |
 |
Ja asiaan kuuluu myös jälkiruokadrinksut: Aperol Spritz (kuohuviiniä, Aperolia ja soodaa). |
Itsenäisyyspäivää suuntumuttajien tapaan; hyvää ruokaa hyvässä seurassa. Taustalla Itsenäisyyspäivän vastaanotto Tampereelta. Miten te vietitte Itsenäisyyspäivää?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti